Ua Faaumatia e le Lolo le Ola ma le Aiga!

Sini (Reuters)Sini, le taulaga pito sili ona toʻatele i Ausetalia ua susu i timuga mo le tele o aso, na sauniuni mo le tele o timuga mamafa i le Aso Sa ona o le aofaʻi o tagata maliliu i lologa i sasaʻe o le atunuʻu na siitia i le 17.

O se faiga o le tau vao lea na lafoaʻi ai le sili atu ma le tausaga le aofaʻi o timuga i luga o le vaiaso i le itu i saute o Kuiniselani ma le itu i matu o Niu Saute Uelese (NSW) na aumaia ai le faʻaleagaina lautele, ma tuua ai le faitau afe o tagata i le setete ua sosola ma tafi ese meatotino, lafumanu ma auala.

ata

E tusa ma le 17 tagata ua maliliu talu ona amata le lolo, e aofia ai ma se tamaitai Kuiniselani, na maua lona tino i le Aso Toonai, e tusa ai ma leoleo.

Fai mai le Ofisa o Vaaitau (BOM) o NSW, o se faiga fou o le tau e mafai ona toe aumaia ai se isi taamilosaga o timuga mamafa i NSW, lea o Sini le laumua, ma faateleina ai le lamatiaga o lologa.

"O le mea e leaga ai, o loʻo tatou feagai ma ni nai aso o loʻo faʻaauau pea le susu, matagi o le tau o le a matua lamatia mo tagata o NSW," o le tala lea a le tagata suʻesuʻe o le BOM o Jane Golding i le televise.

I le itu i matu o Niu Saute Uelese, o le Vaitafe o Clarence na tumau pea i se tulaga lolovaia tele, ae na taʻua e Golding o le leaga o le tau e foliga mai e manino mai i le Aso Lulu.

ata

I Brisbane, le laumua o Kuiniselani, ma nofoaga lata ane na taia e afa tetele i le faaiuga o le vaiaso na tea nei ma lolovaia ai le faitau afe o meatotino, sa faaauau pea le faamamaina i le faaiuga o le vaiaso.

O le faagasologa o le toe faʻaleleia o le a alu masina, na fai mai ai pulega i le Aso Sa, aʻo foaʻi atu le sili atu i le 2 miliona Ausetalia tala (tusa ma le $1.5 miliona) i faʻalapotopotoga alofa eseese.

“Mo se fa’amoemoe e na’o le tolu aso, o le a tele sona aafiaga i le tatou tamaoaiga ma le tatou paketi,” o le saunoaga lea a le teutupe a Kuiniselani, Cameron Dick, i se talanoaga.

O le pa'u fa'aoga tele o se paaga lelei

pe a saili ma laveai!

1. Tuuina atu se faailo mo tagata afaina i le vai.

ata

2. Maua se fesoasoani i le taimi e ala i le faaili faaeletonika a leoleo.

ata

3. Fa'aaoga e fai ma moliuila i le afiafi po o le po!

ata

4. Toe faʻaaogaina ma umi se taimi faigaluega!

ata

  • Muamua:
  • Sosoo ai: